Vicepresidència Segona i Innovació inicien la segona fase del projecte pilot de distribució de dispositius d'Internet en habitatge públic

29/04/2020
Vicepresidència Segona i Innovació inicien la segona fase del projecte pilot de distribució de dispositius d"Internet en habitatge públic

- Martínez Dalmau es reuneix amb onze alcaldesses i alcaldes dels municipis que s'incorporen al projecte, que té per objectiu reduir la bretxa digital
- La iniciativa s'amplia a Vila-real, la Vall d'Uixó, Borriana, Paiporta, Riba-roja de Túria, Benaguasil, Alzira, Tavernes de la Valldigna, Novelda, Almoradí i TorrentEl vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, s'ha reunit amb alcaldes i alcaldesses dels municipis que formen part de la segona fase del projecte pilot de distribució de dispositius d'accés a Internet entre famílies residents en habitatges públics de la Generalitat.

El vicepresident ha destacat que l'objectiu d'aquesta iniciativa és "reduir la bretxa digital que pateixen determinats col·lectius i que encara és més greu en situacions de confinament com la que estem vivint" a causa de la crisi de la COVID-19.

El repartiment dels 'routers' permetrà a les famílies més vulnerables tindre accés a l'Administració electrònica, tasques de teletreball o continuar l'activitat educativa a menors en edat escolar. "En aquests temps l'accés a Internet és imprescindible, és la manera d'accedir a informació molt útil en aquests dies, de poder continuar amb determinades activitats que només es poden fer de forma telemàtica", ha declarat Martínez Dalmau.

El secretari autonòmic d'Innovació i Transformació Digital, Jordi Juan, ha assegurat que, amb aquest projecte pilot, "la Generalitat posa de manifest la necessitat d'acostar la connexió a la xarxa amb l'objectiu que totes les famílies puguen beneficiar-se de tots els serveis que ofereix Internet i millorar així la seua qualitat de vida. En aquest pla, la col·laboració amb els ajuntaments és fonamental".

La primera fase del projecte incloïa la distribució de 'routers' en grups d'habitatge públic de Castelló de la Plana, Sagunt, Alfafar, Alcoi, Elx, Elda, Monòver, Almoradí i Novelda. En molts d'aquests grups ja s'han entregat i en altres estan en fase de repartiment.

En aquesta segona fase, s'ha ampliat la distribució a famílies residents d'habitatges públics de Vila-real, la Vall d'Uixó, Borriana, Paiporta, Riba-roja de Túria, Benaguasil, Alzira, Tavernes de la Valldigna, Novelda, Almoradí i Torrent.

En la reunió d'aquest dimecres han participat les alcaldesses i alcaldes de Vila-real, José Benlloch; la Vall d'Uixó, Tania Baños; Borriana, María José Safont; Paiporta, Isabel Martín; Riba-roja de Túria, Robert Raga; Benaguasil, Chimo Segarra; Alzira, Diego Gómez; Tavernes de la Valldigna, Sergi González; Novelda, Fran Martínez; Almoradí, Jaime Pérez, i Torrent, Jesús Ros, que han mostrat la seua satisfacció per aquesta iniciativa.

En la trobada que ha tingut lloc per videoconferència també han intervingut el director general de l'Entitat Valenciana´d'Habitatge i Sòl (EVha), Alberto Aznar, i la directora general per a la Lluita contra la Bretxa Digital, María Muñoz.

En el projecte participen la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica; la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, i la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic.

La Generalitat posa a disposició els dispositius amb 50 GB de wifi, que han sigut adquirits per la Direcció General de Tecnologies de la Informació i de la Comunicació (DGTIC). A més, van acompanyats d'un bo gratuït d'Internet de 50 GB durant tres mesos a partir de la instal·lació, que ha sigut donat per la companyia de telefonia Orange.

Arxius relacionats