Ximo Puig anuncia que el Govern abonarà entre el 2 i el 4 de maig les prestacions al 80 % de les persones afectades per ERTO a la Comunitat

28/04/2020
Ximo Puig anuncia que el Govern abonarà entre el 2 i el 4 de maig les prestacions al 80 % de les persones afectades per ERTO a la Comunitat

- El president avança que la Conselleria d'Hisenda mantindrà conversacions amb les entitats bancàries per a anticipar aquestes ajudes al 20 % restant a principis de mes
- Agraeix la disposició de la CEV de participar en els acords per a la reconstrucció de la Comunitat i subratlla que la supressió de traves burocràtiques serà un vector fonamental d'aquests pactes

València. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Govern li ha traslladat que, entre el 2 i el 4 de maig, abonarà les prestacions al 80 % de les persones afectades per expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) a la Comunitat Valenciana, unes 300.000.

El president, que ha fet aquestes declaracions després de la reunió mantinguda per videoconferència amb responsables de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), ha explicat que la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic mantindrà conversacions amb les entitats bancàries perquè el 20 % restant de treballadors i treballadores puguen també rebre aquesta ajuda a principis de mes.

En total, són aproximadament 300 milions d'euros els que es destinaran a persones afectades per ERTO a la Comunitat Valenciana, segons ha precisat el president, que ha recordat que la urgència de donar seguretat a aquestes famílies era una de les reivindicacions que va traslladar en les reunions amb el president del Govern, Pedro Sánchez, i la resta de responsables de les comunitats autònomes.

Aquests pagaments permetran donar "una certa tranquil·litat" als treballadors i a les treballadores que s'han vist afectats per aquests expedients de regulació temporal d'ocupació "en uns moments tan extraordinàriament difícils", ha assenyalat el president, que ha expressat la seua confiança en el fet que, a partir de juny, la situació ja estiga normalitzada i els desemborsaments s'efectuen a principis de mes.

Supressió de traves burocràtiques

El president ha agraït, d'altra banda, la voluntat que li ha manifestat la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) de participar en els acords de recuperació, reconstrucció i renaixement de la Comunitat, i ha destacat que un dels elements que han posat sobre la taula, com el de la supressió de traves burocràtiques per a impulsar la inversió i l'economia, serà un "vector clar" d'aquests pactes.

Tal com ha explicat Puig, les propostes empresarials es traslladaran a la Mesa de Diàleg Social i es posaran damunt de la taula per a l'acord polític.

Ximo Puig ha subratllat que la creació d'ocupació sempre ha sigut una "obsessió" per al Consell i ho continuarà sent, "més que mai", en els pròxims mesos. Per això, l'Administració "ha de propiciar un marc que facilite les inversions", d'acord amb una "aliança social" entre sindicats i empresariat, ha indicat.

En aquest sentit, el responsable del Consell ha subratllat que la Generalitat, igual que el conjunt d'administracions, ha d'oferir "seguretat jurídica i agilitat màxima en tots els àmbits", a fi d'afavorir la generació de llocs de treball. Dins d'aquest objectiu, entre altres mesures, reforçarà el pla "Agilitza" per a facilitar les inversions.

Arxius relacionats