Ximo Puig anuncia que la Generalitat estudia mesures perquè la ciutadania puga accedir aquest estiu a les platges amb la seguretat corresponent i si l'evolució de la crisi ho permet

27/04/2020
Ximo Puig anuncia que la Generalitat estudia mesures perquè la ciutadania puga accedir aquest estiu a les platges amb la seguretat corresponent i ...

- El president afirma que es planteja com a "real" la possibilitat que es puga anar a la platja i anuncia que ha convocat els departaments implicats per a elaborar unes normes amb els escenaris possibles
- "La nostra voluntat és que les platges puguen ser accessibles aquest estiu i, per a això, hem de tindre totes les mesures necessàries per a garantir la seguretat", assenyala el responsable del Conselll

València . El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat que el Consell treballarà en el disseny de mesures perquè la ciutadania puga accedir aquest estiu a les platges amb les condicions de seguretat corresponents, una possibilitat que es planteja com a "real".

Puig ha avançat, en aquest sentit, que ha convocat una reunió amb els departaments implicats en la seguretat, el territori i el turisme per a elaborar unes normes que preveuran els diferents escenaris possibles.

El responsable del Consell ha subratllat que el Govern encetarà aquest dimarts una etapa de transició a la normalitat, en què la Generalitat aposta per introduir la singularitat de les accions a la Comunitat Valenciana.

"La possibilitat que, a l'estiu, les valencianes i els valencians i la resta de visitants puguen anar a les platges es planteja com a real", ha assenyalat Puig, que ha agregat: "Treballarem conjuntament amb el Govern en unes normes bàsiques de comportament en la nova normalitat".

"La nostra voluntat és que les platges puguen ser accessibles aquest estiu i, per a això, hem de tindre totes les mesures necessàries per a garantir la seguretat", ha subratllat el president. "No es pot deixar passar aquest estiu; creiem que sí que pot haver-hi un ús adequat del dret a anar a la platja", ha agregat.

"Platges, sí, però amb seguretat", ha indicat Puig, que ha precisat en aquest sentit que es tindrà en compte tant l'escenari de corresponsabilitat actual de la ciutadania amb les institucions, que permeta avançar de manera òptima, com un escenari més complicat, que faça necessari tindre previstes totes les prevencions.

Arxius relacionats