Logo Generalitat


La Policia de la Generalitat realitza 126.183 actuacions durant l'estat d'alarma

  • Efectius de la Unitat Adscrita han dut a terme accions de custòdia de l'emmagatzematge i repartiment del material sanitari, així com controls de mobilitat i de punts de distribució d'aliments

(24/06/2020) - Efectius de la Unitat Adscrita han dut a terme accions de custòdia de l'emmagatzematge i repartiment del material sanitari, així com controls de mobilitat i de punts de distribució d'aliments


La Unitat Adscrita del Cos Nacional de Policia ha realitzat durant l'estat d'alarma un total de 126.183 actuacions relacionades directament amb la pandèmia. Des del 14 de març fins al dissabte passat, 20 de juny, s'han dut a terme 3.850 patrulles secundades per la sala del Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat i accions de custòdia del material sanitari emmagatzemat, així com el repartiment d'aquest. També s'han desenvolupat controls de mobilitat i vigilància en els punts de distribució d'aliments i béns de primera necessitat.

En aquest sentit, la comissària de la Policia de la Generalitat, Marisol Conde, ha destacat que els operatius han pogut complir la seua funció satisfactòriament gràcies a la coordinació i la planificació junt amb la resta de forces i cossos de seguretat de l'Estat. A més, la comissària ha agraït el treball que han desenvolupat tots els i les agents de la Policia de la Generalitat, "que des del primer moment s'han enfrontat a la greu situació que hem patit, sense escatimar esforç, assumint riscos, amb un lliurament i una dedicació extraordinària, com a servei al ciutadà".

La Unitat Adscrita ha desenvolupat un paper especialment rellevant durant les setmanes més crítiques de la crisi de la COVID-19, quan les seues patrulles van acompanyar i van custodiar el material sanitari que va comprar la Generalitat. Els i les agents van custodiar un total de 101 combois i van vigilar els magatzems durant la descàrrega del material i la distribució d'aquest.

La Policia Autonòmica també va participar en el repartiment de mascaretes, tant en el transport públic com en hospitals, centres de menors i altres punts d'especial interés. En total es van fer 7.263 serveis de vigilància en centres sanitaris.

Control de mobilitat

En col·laboració amb la resta de forces i cossos de seguretat de l'Estat, la Policia de la Generalitat ha controlat un total de 22.048 vehicles. En aquestes accions es van denunciar 403 conductors per no complir amb les normes establides en el Decret de declaració de l'estat d'alarma. En els mateixos controls s'ha identificat un total de 20.847 persones, 30 de les quals van ser detingudes per violar les restriccions de mobilitat i 145 més per altres motius. A més, en la xarxa de Metrovalencia i la del TRAM d'Alacant s'han dut a terme 4.680 serveis de control i assistència.

Els punts de distribució d'aliments estratègics com Mercavalència han requerit també l'assistència dels efectius de la Unitat Adscrita per a garantir en tot moment els proveïments. De fet, en aquests operatius es van controlar 2.397 vehicles, es van identificar 2.330 persones i es va dur a terme l'alçament d'11 actes per diversos incompliments.

A més, la Unitat Adscrita va executar 86 inspeccions en empreses de tractament de residus on es van identificar 451 persones i 47 vehicles i es van alçar 34 actes amb propostes de sanció.

Quant al control d'establiments amb activitat regulada pel Decret de declaració de l'estat d'alarma, especialment en el sector de l'oci i la restauració, la Policia Autonòmica va fer controls de comprovació de tancament en 26.619 negocis i va haver de procedir al tancament de 31 d'aquests.

Així mateix, la Policia de la Generalitat va desenvolupar 14 accions d'ajuda a persones sense llar, 128 relacionades amb assistència a menors i 44 més de suport a col·lectius vulnerables.


Pàgina web: https://www.gva.es

Inici | Mapa Web | Accessibilitat