Logo Generalitat


El Consell acorda mesures de prevenció enfront de la COVID-19 a la Comunitat Valenciana davant del fi de l'estat d'alarma

  • Oltra assegura que l'objectiu és 'donar suport a la reactivació econòmica i social i minimitzar el risc per a la salut pública'
  • El Consell també acorda mesures de prevenció davant de la COVID-19 per 10,4 milions d'euros en diversos sectors

(19/06/2020) - Oltra assegura que l'objectiu és "donar suport a la reactivació econòmica i social i minimitzar el risc per a la salut pública"
- El Consell també acorda mesures de prevenció davant de la COVID-19 per 10,4 milions d'euros en diversos sectorsEl Consell ha acordat l'adopció de mesures de prevenció davant de la COVID-19, una vegada s'alce l'estat d'alarma, amb l'objectiu d'assegurar que les activitats en què es puga produir un augment de la possibilitat de transmissió de la malaltia es desenvolupen en condicions que permeten controlar el risc.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, que ha comparegut en roda de premsa després de la reunió setmanal del Govern Valencià, ha insistit en el fet que, amb aquestes mesures, "es pretén donar suport a la reactivació econòmica i social i minimitzar el risc per a la salut pública".

En aquest sentit, la vicepresidenta ha insistit en el fet que les mesures adoptades pel Consell "han de vindre necessàriament acompanyades per la prudència i la responsabilitat individual, de manera que l'autoprotecció esdevinga també mesura eficaç per a protegir els altres".

Les mesures que adopta el Consell, per tant, produiran efectes en tot el territori de la Comunitat Valenciana a partir del 21 de juny, quan concloga l'estat d'alarma, i fins que acabe la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19.

Oltra ha assenyalat que "els serveis d'inspecció municipals i autonòmics, en l'àmbit de les competències respectives, seran els encarregats de vigilar el compliment de les mesures".

Mesures previstes

Entre les mesures previstes en l'annex de l'acord, cal destacar l'obligació general relativa a la distància mínima de seguretat d'1,5 metres o, a falta d'això, mesures alternatives de protecció física amb l'ús de mascaretes d'higiene adequades.

S'estableixen també mesures d'higiene en totes les activitats, com la neteja de locals i la roba de treball; la ventilació d'instal·lacions; la disponibilitat de materials de prevenció; el pagament preferent amb targeta, o la senyalització de distància de seguretat per a clients, entre d'altres.

Així mateix, se'n concreten altres addicionals per a centres comercials, establiments d'hostaleria i restauració; per a esdeveniments de culte religiós; piscines d'ús esportiu, o instal·lacions esportives.

També s'estableixen limitacions d'aforament i mesures específiques per sectors, com ara actes religiosos; activitats educatives, de temps lliure i parcs infantils; biblioteques, arxius, museus, cines o teatres, entre altres; institucions firals; transports, etc.

Iniciatives davant de la COVID-19

D'altra banda, el Consell també ha aprovat una sèrie d'iniciatives de les diverses conselleries per a fer front a la COVID-19 en sectors diferents, per un import superior a 10,4 milions d'euros.

D'aquesta manera, el Consell ha aprovat el Decret de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat pel qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió d'ajudes urgents, per valor de 3 milions d'euros, per a les empreses que presten transport públic regular de viatgers d'ús general, competència de la Generalitat, "que s'hagen vist afectades com a conseqüència de la COVID-19, amb la finalitat de mantindre la prestació d'aquests serveis", ha explicat la vicepresidenta.

A més, el Govern Valencià ha autoritzat la contractació d'emergència de 15.000 tauletes tàctils amb connectivitat, per un import de 3,8 milions d'euros, per a posar-les a disposició dels centres educatius i distribuir-les entre l'alumnat amb més necessitats.

Aquests aparells se sumen a una remesa anterior que va adquirir la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic "a fi de garantir que tot l'alumnat puga accedir a l'educació a distància mentre hi haja alteracions de l'activitat lectiva presencial", ha indicat Oltra.

Així mateix, la Conselleria d'Hisenda ha gestionat l'adquisició de 1.500 ordinadors portàtils i 600 monitors amb elements de videoconferència, per un import d'1,5 milions d'euros, per a garantir el teletreball del personal de l'Administració del Consell.

Per la seua banda, Turisme Comunitat Valenciana ha contractat la instal·lació de passarel·les desmuntables, rígides i amb una amplària especial, per un pressupost d'1,2 milions d'euros, per a garantir el distanciament mínim de dos metres en els accessos a les platges valencianes, dins de les recomanacions sorgides per l'evolució de la pandèmia del coronavirus.

Finalment, pel que fa a les mesures d'higiene i protecció, el Consell ha autoritzat la contractació d'emergència del subministrament de mascaretes, gel hidroalcohòlic, equips de protecció i reforç de serveis de neteja en les instal·lacions de l'Institut Valencià d'Atenció Social-Sanitària (IVASS); centres escolars dependents de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport; centres Labora, Servei Valencià d'Ocupació i Formació, i oficines PROP. L'import global ascendeix a 908.000 euros.


Pàgina web: https://www.gva.es

Inici | Mapa Web | Accessibilitat