Logo Generalitat


La Generalitat contractarà 1.000 joves entre 18 i 30 anys com a assistents de turistes per a oferir en les platges informació sobre normes de seguretat i protecció

  • El president avança que els ajuntaments tindran així un 'suport directe' per a assolir la 'màxima seguretat' en el gaudi de les platges per part de la ciutadania
  • ''Mediterrani viu i segur' és molt més que un eslògan; el que volem és fer de la seguretat un actiu fonamental de la nostra proposta turística', assenyala Ximo Puig

(04/06/2020) - El president avança que els ajuntaments tindran així un "suport directe" per a assolir la "màxima seguretat" en el gaudi de les platges per part de la ciutadania
- "'Mediterrani viu i segur' és molt més que un eslògan; el que volem és fer de la seguretat un actiu fonamental de la nostra proposta turística", assenyala Ximo Puig


València.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE), dependent de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, contractarà 1.000 joves entre 18 i 30 anys com a assistents de turistes a les platges per a oferir, durant els mesos de juliol i agost, informació sobre normes de seguretat i protecció.

Puig ha mantingut aquest dijous una reunió per videoconferència amb el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Rubén Alfaro, i amb el president de la Comissió de Turisme de l'FVMP, i alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, per a detallar-los aquesta iniciativa de la Generalitat. En la videoconferència ha participat el director de l'AVSRE, José María Ángel.

El president mantindrà, així mateix, la setmana que ve una reunió amb alcaldes i alcaldesses de la Comunitat Valenciana per a traslladar-los tots els detalls de l'actuació.

En declaracions que ha fet durant un col·loqui posterior a la seua intervenció en el seminari web 'Nous temps, noves oportunitats: vies per a la recuperació post-COVID-19', organitzat pel periòdic 'Mediterráneo', Puig ha assenyalat que els ajuntaments tindran, a través d'aquesta figura d'"assistent de turistes", un "suport directe" per a informar sobre normes d'ús segur de les platges davant de l'actual situació de pandèmia de COVID-19. D'aquesta manera, es garantirà la "màxima seguretat en les platges", ha indicat el responsable del Consell.

"'Mediterrani viu i segur' és molt més que un eslògan; el que volem és fer de la seguretat un actiu fonamental de la nostra proposta turística i, per això, anem fent passos ferms, sòlids i segurs", ha assenyalat també el president.

Aquests i aquestes joves assistents de turistes proporcionaran informació sobre les normes de seguretat i protecció que la ciutadania haurà de seguir per a fer compatible el gaudi de les platges i la salut de les persones, alhora que es garanteix el seu compliment.

Per a dur-la a terme, l'AVSRE ha sol·licitat a funció pública la posada en marxa d'un pla d'ocupació temporal per a regular la convocatòria i la contractació, que està prevista per a mitjan juny.

Els i les joves contractats rebran durant els últims deu dies de juny formació sobre les mesures de seguretat i protecció que han de traslladar als turistes i persones usuàries de les platges.

Els i les assistents de turistes aportaran també informació a la Conselleria sobre l'estat d'ocupació de les platges.

Es distribuiran provincialment i la seua assignació a municipis es farà en funció de les necessitats d'aquests, atés el grau de saturació de les platges. A més, portaran un uniforme de l'AVSRE que els identificarà clarament com a personal de la Generalitat, que tindrà la classificació C2 12 E015.

Funcions

En concret, les funcions que tindran seran les de vetlar pel compliment de les mesures de distanciament social tant en la zona seca com en els accessos; realitzar tasques emmarcades en l'àmbit de la comunicació i informació del document de 'Guia de platges segures'; col·laborar en el control d'accés i aforament de platges; assegurar l'ús correcte, per part de les persones usuàries, de les platges i dels itineraris marcats per a l'entrada i l'eixida de la zona seca; col·laborar amb els ens gestors per a ordenar i planificar un gaudi adequat del bany, així com notificar les incidències a la Policia Local a través de les comunicacions que se'ls lliuraran.

En cas de produir-se una emergència contactaran amb el 112. Així mateix, hauran d'informar diàriament, i sempre que així ho requerisca l'òrgan corresponent, de la situació de la platja pel que fa a ocupació i incidències, i tindran mobilitat provincial.

Aquest pla d'ocupació temporal ve justificat per la situació d'emergència generada per la COVID-19, davant de la qual la Generalitat està treballant i col·laborant amb els ajuntaments de cara a l'elaboració de plans de contingència.

El Consell està ultimant un decret sobre l'ús de les platges que incorporarà l'exigència als ajuntaments de plans de contingència per a garantir el gaudi de les platges amb total seguretat.


Pàgina web: https://www.gva.es

Inici | Mapa Web | Accessibilitat