Logo Generalitat


Economia treballa en un pla per a la tornada a l'activitat en recintes firals

  • Fira València i IFA elaboren protocols de seguretat i preveuen recuperar les fires i els esdeveniments a partir de setembre

(12/05/2020) - Fira València i IFA elaboren protocols de seguretat i preveuen recuperar les fires i els esdeveniments a partir de setembre


El conseller d'Economia, Rafael Climent, s'ha reunit de manera virtual aquest matí amb el director general de Fira València, Enrique Soto, i amb els màxims responsables d'IFA, José Luis Gisbert i Esther Guilabert, president i directora general.

Rafael Climent ha volgut traslladar en aquesta trobada tot el suport de la Conselleria que dirigeix les dues institucions firals "perquè puguen recuperar l'activitat".

Representants de les dues fires han comunicat que s'està treballant en el marc de l'Associació de Fires Espanyola (AFE), de manera conjunta amb l'Associació de Palaus de Congressos d'Espanya (APCE), en un document que reculla totes les mesures d'actuació per a garantir la seguretat i la salut davant de la COVID-19 en recintes firals i palaus de congressos.

Amb aquest document es pretén dotar els recintes de la màxima seguretat en la tornada a l'activitat que, d'altra banda, s'ha programat per al mes de setembre.

El conseller ha confiat que aquesta tornada a l'activitat es puga produir en el mes de setembre sempre que hi haja les condicions de seguretat necessàries. En aquest sentit, el conseller ha assegurat que enviarà una carta al Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme sol·licitant la inclusió dels recintes firals en la desescalada, de la mateixa manera que s'ha fet amb altres sectors econòmics.

Gràcies a les característiques estructurals dels recintes firals, especialment per les grans dimensions, "està demostrat que tenen una alta capacitat per a adoptar les mesures de seguretat que exigeix Sanitat: ampliar corredors, incrementar l'espai expositiu, controlar de manera rigorosa els accessos i, per tant, l'aforament; són algunes de les mesures que s'implantaran i que asseguren el manteniment del distanciament social", ha assenyalat.

El director general de Fira València ha dit que, de cara a aquest últim quadrimestre de l'any, Fira València té programades més de 20 fires i esdeveniments. Entre aquests, alguns rellevants, com ara 'Hábitat', 'Home Textil Premium', 'Iberflora', 'Eurobrico', FIMMA, 'Maderalia', 'Mediterránea Gastrónoma', 'Fiesta y boda', 'Dos ruedas' o el Saló Internacional de la Franquícia. "La tardor és un moment de màxima activitat firal", ha asseverat Soto.

Per la seua banda, IFA compta en el segon semestre amb 12 certàmens, 11 dels quals ja tenen dates fixades, s'hauria de tornar a programar el Saló del Manga, que ja va canviar la data per a la darreria de juny però que, previsiblement, no podrà tindre lloc en aquesta data. Finalment, queden cancel·lats definitivament els salons 'Antic Auto', 'Firauto' i 'Expocar'.

Climent ha considerat que l'activitat firal és fonamental per a sectors molt destacats de la Comunitat Valenciana i ha valorat el paper de Fira València i IFA com a grans dinamitzadores de l'economia i plataforma comercial i d'internacionalització per al teixit empresarial de la Comunitat.

D'altra banda, el conseller ha agraït i ha destacat el paper que Fira València està fent durant l'actual crisi "en servir tant de magatzem per a guardar les falles que s'han retirat dels carrers, com de magatzem logístic per al material sanitari" que la Generalitat està comprant per a lluitar contra la COVID-19.


Pàgina web: https://www.gva.es

Inici | Mapa Web | Accessibilitat