Logo Generalitat


La Generalitat comença a distribuir a Elx els primers dispositius del projecte pilot per a atallar la bretxa digital en residents d'habitatge públic

  • La distribució dels 700 dispositius continuarà en grups de Castelló de la Plana, Alfafar, Sagunt, Alcoi, Elda i Monòver
  • Es lliuren junt amb un bo d'internet de 50 GB gratuït durant tres mesos

(21/04/2020) - La distribució dels 700 dispositius continuarà en grups de Castelló de la Plana, Alfafar, Sagunt, Alcoi, Elda i Monòver
- Es lliuren junt amb un bo d'internet de 50 GB gratuït durant tres mesosLa Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital han començat a repartir aquest dimarts en el grup del barri de Palmerars, d'Elx, els primers 'routers' del projecte pilot que inclou la distribució de prop de 700 dispositius entre famílies vulnerables que resideixen en habitatges públics de la Generalitat, per a pal·liar la bretxa digital.

Es tracta d'una iniciativa que dotarà de dispositius famílies vulnerables que no disposen de connexió a internet perquè tinguen accés a l'Administració electrònica, al teletreball i faciliten l'activitat educativa dels menors en edat escolar, mentre es mantinga l'actual situació excepcional derivada de la COVID-19.

En aquest projecte participen la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital i la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic.

La distribució ha començat en el grup d'habitatges públics dels Palmerars d'Elx amb el repartiment de 112 dispositius. Posteriorment, es farà en els grups de San Lorenzo de Castelló de la Plana, Mercedes Hernández d'Alfafar, Racó de l'Horta de Sagunt, Barbacana-les Xiques d'Alcoi i els grups d'Elda i Monòver.
Els dispositius els ha adquirit la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions de la Generalitat (DGTIC), dependent de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, i es lliuren junt amb un bo d'internet de 50 GB gratuït per a tres mesos, que ha donat la companyia de telefonia Orange.

El director general de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), Alberto Aznar, ha assegurat que la crisi del coronavirus "ha obligat a confinar-se a les famílies en les seues cases, la qual cosa encara ha fet més palesa la dramàtica realitat de la bretxa digital que vivien moltes famílies amb recursos limitats que no poden permetre's l'accés a internet".

La directora general per a la Lluita contra la Bretxa Digital, María Muñoz, ha afirmat que l'actual situació "ha evidenciat que hi ha moltes persones que no tenen accés a internet" i que és una responsabilitat de les administracions públiques detectar aquesta situació i intentar pal·liar-la, "especialment quan el confinament pot impedir a moltes persones realitzar tràmits necessaris o continuar amb la seua activitat educativa i professional".

Per la seua banda, el director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC), José Manuel García Duarte, ha assenyalat que "estem fent un important desplegament de solucions tecnològiques encaminades a reduir la bretxa digital de les famílies amb menys recursos i dotar-les d'algun tipus de connexió a internet durant la crisi".

"Des de la DGTIC ?hi ha afegit? hem col·laborat en diverses iniciatives encaminades a garantir l'accés a serveis mitjançant eines telemàtiques, com l'adquisició de 14.000 tauletes tàctils per a donar suport a la docència per mitjans telemàtics dins del programa 'Mulan'; la distribució de 800 dispositius per a atendre els ciutadans ingressats en hospitals per COVID-19, o bé per a centres socioeducatius o de menors".

Accés a activitats via telemàtica

Junt amb el material, les famílies han rebut una carta en què se'ls explica la importància que té per al Consell tractar de pal·liar aquesta bretxa digital entre els col·lectius més vulnerables i que es fa encara més patent en moments de crisi que obliguen la població a estar confinada en els seus domicilis, sense possibilitat de relacionar-se amb l'exterior a través de les noves tecnologies.

Per aquest motiu, se'ls lliura el 'router', perquè cada família puga continuar l'activitat educativa dels seus fills i filles des de les seues cases, puguen teletreballar o accedir a l'Administració electrònica per a l'ompliment de tràmits que actualment no poden fer.

A més, aquest dispositiu també serà una ajuda una vegada se superen aquests moments de confinament i no es queden arrere respecte a la resta de la població.

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, i la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, es van reunir recentment per videoconferència amb els alcaldes i alcaldesses dels municipis en què es durà a terme aquesta iniciativa. Tots ells van mostrar la seua satisfacció per aquesta proposta del Consell que "ajudarà a acurtar les desigualtats que pateixen moltes famílies".

Des de la Generalitat es treballa perquè aquest projecte continue creixent i les noves tecnologies puguen arribar al nombre més gran d'habitatges públics. Per això, s'analitzaran accions perquè aquestes famílies puguen disposar d'internet a més llarg termini.


Pàgina web: https://www.gva.es

Inici | Mapa Web | Accessibilitat